Organister

Christa Baadsgaard Mærkedahl
Organist og korleder

E-mail: cbm@brondbyvesterkirke.dk

Læs mere om Babysalmesang og Spire- og Juniorkor.

Christa Baadsgaard Mærkedahl har været ansat som organist i Brøndbyvester Kirke siden 2014. Først som assistent og fra 2016 som hovedorganist. Christa er født i 1984 og opvokset i Greve, som ligger lidt syd for Brøndby.

Gennem sin gymnasietid blev hun undervist i orgelspil af sin klaverlærer i den lokale kirke. Efter studentereksamen i 2003 søgte Christa optagelse på Musikvidenskabeligt Institut på Københavns Universitet, hvor fra hun afsluttede sin Bachelorgrad i 2006.

Da hun savnede at være udøvende musiker, besluttede hun sig for at søge ind på Sjællands Kirkemusikskole og uddanne sig som organist. I 2010 blev hun færdiguddannet organist og korleder. Efter endt uddannelse fungerede Christa primært som korleder for forskellige børne- og pigekor, bl.a. i Sct. Mariæ kirke i Helsingør. Ved siden af korarbejdet videruddannede hun sig indenfor børnekorsundervisningen , indtil hun i 2014 blev ansat i Brøndbyvester Kirke.

Christas store passion er arbejdet med børne- og pigekor. Hun har selv sunget i Greve Pigekor som barn og ung og husker tiden som en meget vigtig grundsten for hendes videre udvikling indenfor musikken. Her blev gnisten tændt. Men det var også her, man lærte at samarbejde med andre om et fælles projekt, og det var her man kunne få snakket og grinet sammen med andre jævnaldrende med fælles interesse.

Privat bor Christa i Greve med sin mand Rasmus og deres to børn. I sin fritid nyder hun at være sammen med familien, rode i haven, høre god musik og bage skønne kager.

Organist Per Egholm

Mail: per@brondbyvesterkirke.dk